Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ вперше зустрівся з держсекретарем США

    23 жовтня в рамках першого візиту як Предстоятеля Православної церкви України до США митрополит Київський та всієї України Епіфаній зустрівся з державним секретарем США Майклом Помпео.

    Епіфаній відзначив, що в Україні вдячні за багаторічну солідарність та високо цінують надійну двопартійну підтримку США, що є надзвичайно важливим для зміцнення незалежності України. Предстоятель ПЦУ також висловив сподівання, що Вашингтон і надалі залишатиметься незламним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, у справі захисту релігійної свободи, протидії російській агресії та повернення всіх українських заручників додому, повідомляє 5 канал.

    Епіфаній наголосив, що створення єдиної помісної Православної церкви України стало одним з фундаментальних етапів розбудови нової України та поінформував держсекретаря США про процес міжнародного визнання ПЦУ, зокрема про рішення Елладської Православної Церкви визнати Православну церкву України.

    В ході зустрічі було привернуто увагу до викликів, з якими стикається діяльність ПЦУ. Митрополит Епіфаній розповів про ганебну ситуацію, яка склалася зі свободою релігії та віросповідання на окупованих територіях Донбасу і анексованого Криму. У цьому контексті зазначено необхідність продовження тиску на Кремль з метою припинення російської агресії, відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

    Помпео в розмові наголосив, що США захищали і захищатимуть право кожної людини на свободу віросповідання та можливість молитися відповідно до свого вибору.

    Найсвіжіше

    Популярне