Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Елладська церква внесла до диптиху ім‘я предстоятеля ПЦУ

    Елладська церква внесла до диптиху ім‘я предстоятеля Православної церкви України. Таким чином, визнання ПЦУ Грецькою церквою відбулося.

    Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на народного депутата Ростислава Павленка («Європейська солідарність»).

    «Елладська церква внесла до диптиху ім‘я предстоятеля Православної церкви України. Вперше ім‘я блаженнійшого Епіфанія було згадано під час великого входу на божественній літургії у Салоніках, під час співслужіння святійшого Патріарха Вселенського Варфоломія та блаженнійшого архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма. Відтепер Елладська церква вступила до канонічного спілкування з ПЦУ. Визнання ПЦУ Церквою Еллади відбулося», – написав він.

    Нагадаємо, 5 січня 2019 року Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній церкві України, про створення якої було оголошено на Об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року. Також у січні Помісна церква України увійшла до диптиху — переліку помісних церков де-юре.

    12 жовтня під час засідання Священного синоду Елладської (Грецької) церкви було визнано самостійність Православної церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне