Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Студенти одеського вузу протестують: «Історію» України викладає українофоб

    В одному з одеських вузів скандал. Студенти зняли на відео фрагмент лекції, у якому викладач історії розповідає їм, що Україна – проект польських масонів.  

    Про це повідомляє «Інформаційний спротив» з посиланням на УНІАН.

    Студенти впевнені, що викладач пропагує сепаратизм і вимагають, щоб «історика» замінили, так як те, що їм викладають, нічого спільного з історією України не має.

    «Польські масони придумали проект Україна. У той час як місцеві жителі називалися малороси. Ма-ло-рос-сі-я … Щоб помститися за загибель кращих синів польського народу, масони придумали України як політичний проект, щоб помститися Росії », – стверджує викладач на лекції.

    Студенти стверджують, що викладач орієнтується на українофобську літературу, в якій гімн України називають бандерівським, мова – селянською, а саму Україну – міражем і фікцією. Крім цього, лектор змушує студентів писати реферати по книжці «Україна, якої не було».

    «З моєї точки зору, через цей інцидент варто порушити питання щодо територіальної цілісності і суверенітету України … Це кримінальний злочин», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти МОН України Олег Шаров.

    Найсвіжіше

    Популярне