Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вінницька правоохоронна «риба» вже починається із «двухґлавія»?

    Владика Вінницький і Барський ПЦУ Симеон закликав стати на захист права на існування Православної Церкви України. Натомість, Вінницький міський суд за поданням слідчого ГУ Нацполіції у Вінницькій області відкрив кримінальну справу та відсторонив від посади начальника управління релігії Вінницької ОДА Ігоря Салецького, яким були зареєстрованими 140 громад ПЦУ.

    Проте, а як бути вінницьким поліціянтам, коли на службовій території обласного Управління поліції стоїть церква Московського Кіріла? Очевидно, таке «іспитаніє» для «патріотичного» загартування своїм підлеглим, придумало їхнє начальство: зайти поклонитись іконі Ніколая второго, чи йти собі мимо, шукати церкву українську?

    Церква, мала б стати засторогою для антиукраїнських, антидержавних дій правоохоронців, Проте, очевидно, що та поліційна «церьковь» – такою не є. Хоча юридично, вона є власністю обласного Управління поліції України, всі працівники якого мали б, захищати державу у всіх її вимірах. Працювати та керувати такою установою, мали б люди, для яких Україна є у серці, а не тільки у вигляді високооплачуваного тризуба, нашитого на шапочці. Але, прихожанами тієї «церькові» є виключно ті, що носять мундири правоохоронців.

    Чого було ще чекати, від членів релігійної громади РПЦ в Україні, яка зареєстрована на службовій території державної правоохоронної установи? «Риба» починається із «голови»? Чи, може вже, із «двухґлавія»? А, яке рішення може приймати суддя, який із вікна свого кабінету щомиті споглядає на пам’ятник російським окупантам періоду 1917-1920 років: «будьоновца» і «красноґвардєйца», до чиїх кам’яних чобіт вінницька влада щоразу кладе квіти та вінки? За часів «позеленілого» ґрунту, кіріло-комуняцькі «скрєпи», вже дають у Вінниці свої отруйні плоди.

    В’ячеслав Березовський, «20 хвилин.Вінниця»

    Найсвіжіше

    Популярне