П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Климент просить Зеленського про захист храму в окупованому Криму. Питанням займеться ООН

    Архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент просить владу допомогти захистити собор ПЦУ в тимчасово окупованому Сімферополі. Реакції Офісу президента України поки що немає. У свою чергу Генасамблея ООН розгляне кримське питання найближчими днями.

    «Перш за все мені треба підтримка нового уряду, якого вибрано в Україні… У нас відбулася зустріч вже з новим представником президента, ми обговорили це питання. Зараз готується зустріч з новим міністром культури. І я ще раз звертаюся до новообраного президента Володимира Зеленського звернути увагу і допомогти», – сказав Климент під час пресконференції 16 вересня, передає Крим. Реалії.

    Реакції Офісу президента України поки що немає.

    У свою чергу Генеральна асамблея Організації Об`єднаних Націй включила пункт про ситуацію в окупованому Криму та на непідконтрольному Донбасі в порядок денний сесійного тижня на рівні лідерів держав і урядів.

    Про це повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

    «Включення пункту дозволить Україні та міжнародній спільноті «тримати руку на пульсі» ситуації на Донбасі та в Криму, точково обговорювати проблемні питання, а також ініціювати резолюції на підтримку зусиль з мирного врегулювання», — додав речник.

    Генеральна асамблея ООН розпочинає 74 сесію у вівторок, 17 вересня. Тиждень «високого рівня» розпочнеться 23 вересня і триватиме до 27 вересня.

    Найсвіжіше

    Популярне