П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Віряни РПЦвУ вірять у реванш за допомоги президента Зеленського

    Віряни РПЦвУ сподіваються, що президент України Володимир Зеленський зупинить «беззаконня: захоплення храмів представниками ПЦУ, тиск місцевої влади, обмеження і порушення прав віруючих». На їхню думку, надання Томосу про автокефалію Православній Церкві України – «один з найстрашніших злочинів проти народу України».

    Про це віряни Московської церкви написали на сторінці Центру інформації РПЦвУ, активно відреагувавши на новину про те, що в Рівному Володимиру Зеленському була передана інформація про «всі порушення закону і Конституції України щодо парафій і храмів» РПЦвУ в Рівненській області.

    «Допоможи Господи! Дуже сподіваємося, що наш президент зупинить гоніння на нашу правдиву Церкву! », – написала Світлана Козирєва.

    Також вона зазначила, що «прийняття Порошенком томосу – це один з його страшних злочинів проти народу України».

    Надія Дудник побажала президенту допомоги Божої і здоров’я: «Допоможи Господи. Здоров’я Володимиру Олександровичу».

    Надія Бубовенко також написала прохання про допомогу: «І я прошу за нашу Матір-Церкву канонічну, за права віруючих УПЦ. Захистіть, будь ласка, народ від беззаконня в країні нашій».

    Позитивно оцінив діяльність президента користувач соцмережі Сілвія Кірілян: «Молодчина президент, ось це розумію …».

    «Він обов’язково розбереться», – сподівається Валентина Калашникова.

    Нагадаємо, раніше народний депутат України Вадим Новинський вніс низку законопроектів, спрямованих на закріплення та посилення статусу РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне