П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Чернівецька газета виграла суд у митрополита РПЦвУ

    Чернівецькій апеляційний суд 11 вересня ухвалив рішення на користь редакції місцевої газети «Час», яку московський митрополит Мелетій (на фото) звинувачував у поширенні недостовірної інформації.

    Це відбулося після розгляду апеляційної скарги редакції газети «Час» на рішення Першотравневого районного суду міста Чернівці від 10.06.19., яким редакцію газети зобов’язали спростувати публікацію «Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині», повідомляє «Чернівці.online».

    Митрополит РПЦвУ Мелетій (у миру Єгоренко Валентин Володимирович) заявив, що інформація недостовірна і подав позов про захист честі, гідності й ділової репутації.

    Головуючий суддя оголосив рішення суду: задовольнити апеляційну скаргу редакції газети «Час», а рішення Першотравневого районного суду м. Чернівці – скасувати.

    Нагадаємо, 10 червня 2019 року Першотравневий районний суд м. Чернівці виніс рішення на користь московського митрополита Мелетія і зобов’язав газету опублікувати спростування публікації на сайті «Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині». Мовляв, не має митрополит Мелетій 5 автівок, а тільки 3, не має 2-х квартир, а лише одну. Газета «Час» не погодилася з таким рішенням і подала апеляційну скаргу.

    Шеф-редактор газети «Час» рішенням Чернівецького апеляційного суду задоволений, однак припускає, що московський митрополит Мелетій подасть касаційну скаргу.

    «Правда перемогла. Московським попам краще чекати Божого суду з нами, а не судитися в мирських судах, тому що вони будуть програвати. Бо за ними немає правди і, напевно, немає Бога. Бог таки за нас і з нами. Я думаю, що вони будуть подавати касаційну скаргу, бо не захочуть визнавати те, що вони програли. Але і це їм не допоможе – правда переможе! Слава Україні!!! Героям Слава!!!, – каже шеф-редактор газети «Час» Петро Кобевко.

    Найсвіжіше

    Популярне