Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Хто вигадує румунсько-українську війну 2022?

    Днями на Youtube з’явилося дуже дивне відео «з майбутнього» про ніби захоплення укранської Буковини Румунією. У 2022 році. Така собі військово-політична фантастика, неймовірно дешева, провокативна і огидна. Румунією, в якій вже на той момент добровільно «втопилася» Молдова, «Румунією Маре».

    Як це ніби відбулося? Ведуться широкомасштабні військові дії на Донбасі, Росія розпочинає відкриту війну з Україною, захоплює Одесу й майже весь південь України… Власне, відео можете подивитися й самі, хоча воно й англійською мовою. Таке собі відео, поганеньке, морально застаріле, у стилі пропагандистських фільмів часів Другої Світової…

    До чого ж тут Румунія? А вона, користуючись моментом і сприятливими обставинами, протягом п’яти діб ніби повертає Буковину. Навіть вказано місця дислокації підрозділів румунської армії на території Буковини!!!

    І тут щось цей сценарій мені нагадав… Думається, що справжні автори цього відео, щоби не вигадувати чогось принципово нового, просто взяли за зразок власний план захоплення Криму, але, звичайно, трошки його переробили.

    Те, що російські спецслужби будуть витрачати кошти на розхитування ситуації в Україні – це зрозуміло. Те, що знайдуться люди, які їх із задоволенням „засвоять” – теж. Але в цій ситуації цікавим є відношення до таких „ідей” румунської діаспори в Україні та офіційного Бухаресту: давайте не будемо забувати, що, попри всі свої потаємні бажання і думки, цей сценарій – повна маячня!!! Румунія – країна, що входить до складу ЄС, до блоку НАТО, і, значить, територіальні претензії Румунії просто неможливі через відповідне законодавство ЄС і НАТО.

    Я знаю румунів, що проживають на Буковині й дуже поважаю їх. Я знаю румунів, які живуть у Румунії й поважаю їх не менше. У мене чимало друзів румунів і я, зокрема, хочу вивчити румунську мову, щоби краще з ними спілкуватися. І впевнений, що в Румунії таке відео не знімалося. Де? Думаю, і так зрозуміло… Хочеться вірити, що українські спецслужби розберуться у цій ситуації…

    Albert Komari

    Найсвіжіше

    Популярне