Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій обговорив українське питання з Елладською церквою

    Глава Елладської православної церкви (ЕПЦ) архієпископ Афінський і всієї Греції Ієронім обговорив з Вселенським патріархом Варфоломієм церковну проблему України і питання, що стосуються двосторонніх відносин Елладської і Константинопольської церков. Про це Варфоломій заявив після зустрічі з главою ЕПЦ в афінській архієпископії.

    Подробиці обговорення української теми поки не наводяться. Елладська церква досі утримувалася від того, щоб публічно зайняти позицію з питання про автокефалію церкви України.

    Варфоломій прибув до Греції на запрошення архієпископа Ієроніма, щоб у четвер взяти участь в урочистому відкритті Центру геронтології та соціальної підтримки Агіос Порфіріос (Святий Порфирій) в місті Ділесі недалеко від Афін. У жовтні минулого року Ієронім фактично відмовився зустрітися з Варфоломієм під час його візиту в Грецію.

    За словами патріарха Варфоломія, він “обговорив з головою Елладської православної церкви всі питання”, в тому числі архієпископ Афінський поінформував його про розмову з архієпископом Кіпрської православної церкви.

    “Ми також торкнулися церковної проблеми України та інших тем, що стосуються наших церков, а також надали взаємну інформацію з питань, які зараз стосуються Константинопольського патріархату і церкви Греції”, – сказав Варфоломій, висловивши задоволення бесідою з архієпископом Афінським і всієї Греції.

    “Ми розходимося сьогодні ввечері дуже щасливі і в любові один до одного”, – додав Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне