Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Філарет пообіцяв підтримувати митрополита Епіфанія

    22 травня в Києві відбулась зустріч почесного патріарха Філарета з колишнім патріаршим екзархом митрополитом Гальським Еммануїлом в супроводі другого секретаря Святого та Священного Синоду диякона Григорія (Франгакіса). Почесний патріарх просив передати подячні вітання Вселенському патріархові за томос. Деталі переговорів не оголошуються.

    Звернімо увагу, що почесний патріарх на цій зустрічі був без головного убору (зазвичай він вдягає патріарший куколь або скуфію). Проте 23 травня на сайті Fanarion з’явився текст офіційного релізу Вселенської патріархаї за наслідками цієї зустрічі. Видання Cerkvarium надає переклад цього релізу.

    ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ
    Відділ преси та зв’язків
    Делегація Вселенського Патріархату в Україні

    З нагоди іменин Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України кир Епіфанія, делегація Вселенського Патріархату вирушила до Києва, щоб вшанувати перші іменини Предстоятеля Нової Церкви.

    В рамках цього візиту Митрополит Франції, Еммануїл і диякон Григорій, другий секретар Святого і Священного Синоду, зустрілися з поважним Митрополитом колишнім Київським Філаретом. Під час сердечної зустрічі з ним ієрарх Церкви України ще раз подякував Всесвятішому Вселенському Патріарху кир Варфоломію за його батьківську любов і турботливу діяльність по відношенню до українського народу, а так само за сміливий захист своїх історичних і канонічних обов’язків Константинопольського Престолу. Він також запевнив Всесвятішого через його представників в тому, що він продовжує підтримувати, незважаючи на спробу створення ззовні атмосфери роз’єднання, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, який також є його духовним чадом, і зберігає пильність і жвавий інтерес до ходу справ Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне