Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Посланець від ФСБ і посол РФ в Ізраїлі знову зустрілися з предстоятелем Єрусалимської Церкви

    РФ не відпускає зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і щомісяця проводить з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ з боку Єрусалимської Церкви.

    22 липня 2021 року в Патріаршій резиденції в Єрусалимі відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного посла Російської Федерації в Ізраїлі Анатолія Вікторова з Блаженнішим патріархом Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом III.

    «Сторони обговорили питання церковно-дипломатичного характеру, що представляють взаємний інтерес», – зазначають в офіційному повідомленні сайту Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ.

    На зустрічі були присутні начальник Російської духовної місії в Єрусалимі та член Ради ІППТ архімандрит РПЦ Алєксандр (Єлисов), а також скарбник Російської духовної місії єромонах РПЦ Афанасій (Букін).

    Таким чином, можна сказати, що крім посла РФ на зустрічі був і посланець від ФСБ, адже ІППТ — так зване Імператорське Православне Палестинське товариство, що базується в Єрусалимі, очолює ексдиректор ФСБ РФ Сергей Стєпашин.

    У середині червня 2021 року посол РФ Вікторов і посланники ФСБ вже зустрічались із Єрусалимським патріархом. Після цього російські експерти знову заговорили за «Амман 2.0»

    Раніше посланці ФСБ взяли участь у святкуванні дня ангела Єрусалимського патріарха Феофіла III.

    Нагадаємо, Духовний Фронт України повідомляв, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. Крім цього, РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою Феофіл у лютому 2021 закликав до проведення чергової неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    Найсвіжіше

    Популярне