Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    В Боярці освячено Свято-Миколаївський храм, парафія якого нещодавно приєдналася до Переяславсько-Вишневської єпархії

    20 квітня єрарх ПЦУ митрополит Переяславський і Вишневський Олександр звершив освячення церкви в ім’я святителя Миколая Чудотворця, що на території Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна в місті Боярка Київської області.

    Попередній настоятель, не підтримавши рішення громади про приєднання до Переяславсько-Вишневської єпархії, зі своїми поплічниками демонтував престол храму, – інформує Духовний Фронт України з посиланням на Переяславсько-Вишневську єпархію ПЦУ.

    Нагадаємо, що 15 квітня церковна громада була прийнята до Православної Церкви України з юрисдикції Української Православної Церкви Московського Патріархату. 16 квітня митрополит Олександр відвідав церкву та відслужив молебень, після чого було зачитано указ про прийняття Свято-Миколаївської парафії до складу Переяславсько-Вишневської єпархії.

    Нагадаємо, у Неділю Входу Господнього в Єрусалим, 17 квітня, громада парафії на честь Казанської ікони Божої Матері, села Сухолуччя Вишгородського району Київської області, прийняла рішення про приєднання до Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України.

    Нагадаємо, митрополит Олександр розповів, що Новинський разом з Антонієм (Паканичем) керують РПЦвУ. Також він впевнений, що “Доки не позбудемося москальщини, не буде нічого людського”.

    Найсвіжіше

    Популярне