Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Z-рпц: Воронезький митрополит критикує тих українців, які “вважають”, що на їхню країну напала Росія

    Черговий російський єрарх рпц підтримав z-нацизм російської федерації і виправдав вбивство українців. Воронезький митрополит московського патріархату Сергій (Фомін) критикує тих українців, які “вважають”, що на їхню країну напала Росія.

    “Молодь [в Україні] виросла вже під впливом неонаціоналістичної пропаганди, і сьогодні ці люди воюють проти Росії. Вони впевнені, що Росія напала на Україну, і вони мають захищатися. Провести якусь внутрішню роботу та розібратися… ці люди не хочуть “, – заявив митрополит Воронезький та Ліскінський РПЦ МП Сергій (Фомін) в інтерв’ю, опублікованому 13 квітня на офіційному сайті Московської патріархії.

    “Ми всі повинні підтримувати нашого Президента і ту справу, яку він робить”, – стверджує єрарх рпz Сергій і додає: “Це завдання вже неможливо виконати без пролиття крові”.

    Те, що відбувається на території України, єрарх пов’язує лише з “державною політикою, яку проводило її керівництво протягом останніх тридцяти років”. Сергій впевнений, що “бойовики так званого правого сектору” принесли “гірку образу” особам, які прибули до Воронезької області як біженці з непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей та з інших регіонів країни.

    Проголошення Україною незалежності митрополит вважає не результатом референдуму, визнаним у тому числі й Росією, а результатом “ейфорії деяких політиків”. Бажання бути незалежними від Росії призвело, за його словами, “до руйнівних сил нацистського, фашистського штибу”. Чи  стосується це інших держав, які також вийшли у 1991 році зі складу СРСР, митрополит у цьому інтерв’ю не пояснює.

    Далі він говорить про “переворот” 2014 року та про західних “кураторів” України, які нібито створили автокефальну Православну Церкву України. “Ми завжди допомагали Україні, а Україна ніколи не допомагала Росії!” – викликує митополит рпц Сергій.

    За його словами, “загрозу суверенітету” РФ представляють “нові світові політичні ідеї”, які набули поширення в Україні.

    Продовжуючи “викривати” керівництво України, глава Воронезької митрополії РПЦ МП обурюється: “Ні у Зеленського, ні у перших президентів України не було в радниках духовних осіб, митрополитів чи єпископів… Порошенко так взагалі вчинив церковний розкол”.

    Говорячи про Україну, Сергій, мабуть, не підозрює, як можуть прозвучати ці його фрази, якщо їх застосувати до ситуації в РФ: “Прагнення за всяку ціну зберегти для себе умови життя, які йому [людині] подобаються, спонукає його до некритичного ставлення до того, що відбувається. Така людина з усім погоджується, не хоче помічати неправди, бачить, що відбувається щось несправедливе, але міркує так: “Це не моя справа; нехай люди, які обіймають відповідні посади та повноваження самі у всьому розберуться”. Це не християнська позиція”.

    При цьому при описі того, що відбувається, Сергій вживає слово “війна”, яке російська влада вважає дискредитуючим збройні сили рф.

    У 1980-ті роки. Сергій був кадровим працівником патріархії – представляв РПЦ МП при Всесвітній раді Церков, а за московського патріарха Алексія II був керуючим справами патріархії та постійним членом Синоду РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне