Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод ПЦУ затвердив тексти Символу віри та Молебню на державні свята

    У резиденції Предстоятеля Православної Церкви України 27 липня відбулося чергове засідання Священного Синоду.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, напередодні святкування 1033-ї річниці Хрещення Руси-України Синод надав благословення на богослужбове використання оновленого тексту «Чину подячного молебню в дні державних свят України». Чин змінить попередній, розроблений ще в часи Російської імперії, який не відповідає потребам сучасних українських вірян.

    Також Синод затвердив уніфіковану редакцію перекладу Символу віри українською мовою.

    Рішенням Синоду було встановлене спільне святкування Собору святих цілителів щорічно восени у найближчий недільний день до днів пам’яті святих мучеників безсрібників Косми і Даміана та апостола і євангелиста Луки.

    Синод благословив загальноцерковне шанування Тернопільської ікони Божої Матері та визначив днем її шанування першу неділю після П’ятидесятниці. Також було надане благословення на місцеве шанування у Рівненській єпархії ікони Божої Матері «Одигитрія Дорогобузька» із днем її шанування 10 серпня.

    Священний Синод надав благословення на приєднання до лику місцевошанованих святих Івано-Франківсько-Галицької єпархії мучеників 23-х насельників Великого Манявського Хресто-Воздвиженського скита, постраждалих під час нападу на монастир у 1676 р.

    Найсвіжіше

    Популярне