Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл привітав Онуфрія з річницею і подякував за вірність РПЦ

    9 грудня 2020 року московський патріарх Кіріл привітав очільника РПЦвУ, митрополита в Києві Онуфрія з 30-річчям архієрейської хіротонії й подякував йому за вірність російській церкві.

    «Минулий час було нелегким як для Вас, так і для мільйонів жителів України, що зберігають вірність Матері-Церкви….», – написав моспатріарх Кіріл, повідомляє сайт РПЦ.

    Кіріл відзначив, що «особиста п’ятидесятниця», тобто зіслання Духа святого на Онуфрія, відбулася в рік дарування Благословенної Грамоти патріарха Московського Алєксія II тодішньому Київському митрополиту РПЦвУ Філарету (Денисенку). Раніше митрополит Олександр (Драбинко) назвав цей документ «фількіною грамотою» і попросив РПЦвУ казати людям правду.

    Кіріл похвалив Онуфрія за те, що той, на його думку, «закликає до братерської любові і миру». Крім того, очільник РПЦ особливо відзначив зусилля Онуфрія, спрямовані на утвердження московського православ’я на Українській землі, і висловив вдячність йому «за незмінно тверду позицію в питаннях церковного устрою, від якого залежить не тільки сьогодення, а й майбутнє світового Православ’я».

    Нагадаємо, раніше Онуфрій назвав війну «конфліктом» і закликав не вважати за ворогів Л/ДНР і пробачити їх. Також Онуфрій разом із декількома представниками РПЦвУ не встав у Верховінй Раді коли вшановували українських військовослужбовців. Онуфрій є одним із ватажків російської п’ятої колони в Україні. Під його керівництвом об’єднались проросійські журналісти, політики, історики, та інші.

    Найсвіжіше

    Популярне