Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Антоній (Паканич) заявив, що УПЦ (МП) не заборонять вести свою звичну діяльність

    Митрополит Бориспільський Антоній (Паканич), керуючий справами УПЦ (в єдності з МП), висловив свою думку щодо майбутнього своєї Церкви у світлі Закону про заборону Моспатріархату.

    За його словами, незалежно від зовнішніх обставин, якість віросповідання залишиться незмінною: «Ніхто не може заборонити нам здійснювати Літургію, Таїнства, боротися з гріхом, каятися та любити ближнього», цитує Релігія в Україні з посиланням на Правлайф.

    Митрополит наголошує, що випробування — це природна частина християнського шляху, а історія мучеників підтверджує, що «бути християнином можна за будь-яких умов». Він підкреслив, що заборонити Церкву неможливо, оскільки віруючих заборонити неможливо, так само як і Небесну Церкву, що з’єднує святих усіх часів.

    Таким чином, лідер проросійського крила УПЦ (МП), митрополит Антоній (Паканич) спростовує твердження, що в Україні нібито відбувається заборона УПЦ (МП) або порушення права на свободу віросповідання. Це викликає запитання до тих представників УПЦ (МП), які за підтримки Вадима Новинського проводять кампанію з дискредитації України, поширюючи заяви про “гоніння” на вірян. Вони, схоже, перетворюють християнське віросповідання, засноване на стражданнях, на формальність.

    Найсвіжіше

    Популярне