Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Теракти в Дагестані можуть бути сплановані для консолідації влади Путіна

    23 червня 2024 року в Дагестані сталися масштабні теракти, внаслідок яких загинули понад 15 співробітників поліції та кілька цивільних осіб, включаючи священика РПЦ. Озброєні бойовики напали на два православні храми, синагогу та пост ДПС, що спричинило значний резонанс у суспільстві та викликало хвилю обурення і страху серед населення.

    Після терактів в Дагестані глава Федерації єврейських громад (ФЕОР) рабин Александр Борода закликав народи та конфесії Росії ще більше згуртуватися для “викорінення зла у світі”, повідомляють РІА Новини.

    «Події, що відбулися, не повинні роз’єднати представників різних народів і конфесій, але повинні змусити нас із ще більшою силою прагнути до порозуміння. Тому що тільки спільно ми можемо викорінювати в цьому світі зло і робити його не тільки неприйнятним, а й просто неможливим», – йдеться у заяві президента ФЄОР, що надійшла в РІА Новости, рабина Олександра Бороди.

    У світлі цих подій є припущення, що теракти могли бути сплановані з метою зміцнення влади Воладімира Путіна. Подібні акти насильства можуть використовуватися авторитарними режимами для посилення контролю над населенням, виправдання жорстких заходів безпеки та консолідації влади.

    Теракти в Дагестані можуть стати інструментом у руках Кремля для подальшого закручування гайок та введення ще жорсткіших заходів безпеки. Це дозволяє російській владі створювати атмосферу постійної загрози, що легітимізує репресивні заходи та обмеження громадянських свобод дагестанців.

    Ситуація в Дагестані історично є складною через етно-конфесійні конфлікти та високий рівень насильства. Теракти можуть бути частиною ширшої стратегії Кремля, спрямованої на зміцнення «неоімперії» та утримання влади за будь-яку ціну.

    У Росії у 2000 роках відбулась низка терактів, яка привела до зміцнення авторитарного режиму Путіна. Виникає питання, чи є теракти в Дагестані і  справді спонтанним проявом тероризму, чи вони є частиною більш масштабної гри, спрямованої на консолідацію влади Путіна та збереження авторитарного режиму в Росії.

    Найсвіжіше

    Популярне