Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Відкриття зустрічі з богословського діалогу між Православною та Католицькою Церквами в Александрійському патріархаті

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Александрійська патріархія приймають засідання Спільної міжнародної комісії з богословського діалогу між Православною та Римо-Католицькою Церквами. У цій важливій зустрічі, яка триватиме з 1 по 7 червня, візьмуть участь 24 православних і 18 католицьких представників, духовенство і миряни-богослови.

    Міжнародна комісія є найвищим офіційним органом “Діалогу любові” між Православною та Римо-Католицькою Церквами, передає orthodoxtimes.com

    Вищезгадана Комісія вперше зібралася на священному острові Патмос у 1980 році і поступово збиралася в різних частинах світу, де обговорювалися ряд важливих богословських питань.

    Декларації, прийняті на цих зустрічах, заклали основу для постійних міжнародних зустрічей і діалогу між двома Церквами. Остання зустріч відбулася в К’єті в Італії в 2016 році і була присвячена темі першості і соборності в Церкві в першому тисячолітті. Комісія обговорюватиме цю ж тему.

    Офіційна церемонія відкриття Міжнародної спільної богословської комісії відбудеться завтра, 1 червня, в Александрійському патріархаті.

    Нагадаємо, архієпископ Америки співслужив патріарху Александрійському в Єгипті. Також патріарх Московський привітав проросійського прем’єр-міністра Угорщини з 60-річчям.

    Найсвіжіше

    Популярне