Субота, 29 Червня, 2024
Бiльше

    Скарбник католицької церкви у Флориді визнав себе винним у розкраданні 775 тис. доларів

    Повідомляється, що колишня співробітниця церкви у Флориді визнала себе винною у крадіжці 775 000 доларів з операційного рахунку парафії протягом п’яти місяців.

    Угода про визнання провини, отримана Католицьким інформаційним агентством, підтверджує, що Хізер Даррі обдурила католицьку церкву Христа Царя в Тампі, коли вона працювала діловодом і фінансовим менеджером церкви, повідомляє christianpost.com

    Повідомляється, що в обов’язки Даррі входило виготовлення друкованих банківських чеків, що виплачувалися парафіяльним продавцям, і отримання підписів від парафіяльних офіційних осіб. Згідно з заявою, Даррі потім «знищить авторизовані друковані банківські чеки» та «підготує нові рукописні банківські чеки на ті ж суми, що й законні, але з виплатою на її особисті рахунки та кредиторам».

    Згідно з угодою про визнання провини, Даррі створила шахрайські дані та ввела їх до церковних записів, «щоб створити враження, що вона надіслала роздруковані банківські чеки».

    Аудит церковного бухгалтерського програмного забезпечення та банківських рахунків показує «суму збитків у розмірі $775 196,90 у коштах, викрадених Даррі за допомогою… шахрайської схеми» з жовтня 2023 року по березень 2024 року.

    Правоохоронці виявили дорогі покупки квитків на концерти та шоу, предмети розкоші, виплати за іпотекою її будинку та інші покупки для неї самої та інших.

    Перш ніж церква виявила вкрадені кошти, Даррі спочатку зізналась, що вкрала у церкви меншу суму грошей.

    Даррі було зобов’язано виплатити 775 000 доларів як компенсацію церкві та «будь-якій іншій жертві, визначеній судом». Угода про визнання провини передбачає «максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі», максимальний штраф у розмірі 250 тисяч доларів і «термін контрольованого звільнення не більше трьох років».

    У заяві для CNA минулого тижня єпархія заявила, що церква стала «жертвою складного фінансового злочину», і запевнила, що «особиста фінансова інформація жодного парафіян не була скомпрометована під час цієї злочинної діяльності».

    Найсвіжіше

    Популярне