Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Два роки за гратами отримав священник УПЦ (МП), який розповсюджував російську пропаганду

    За принципової позиції Вінницької обласної прокуратури Вінницьким апеляційним судом залишено в силі вирок Вінницького районного суду, яким священнослужителя УПЦ (мп) засуджено до 2 років позбавлення волі за розповсюдження антиукраїнських матеріалів та заперечення збройної агресії росії (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

    Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

    Прокурор у суді довів, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну колишній настоятель кількох храмів УПЦ (мп) на Вінниччині активізував проросійську інформаційну діяльність в інтернеті.

    Протиправні матеріали засуджений публікував через власний акаунт у забороненій російській соцмережі «вКонтакте», а також у створеній ним групі релігійного спрямування в телеграмі.

    Серед поширеного священником контенту переважали наративи московської патріархії щодо насильницької зміни і захоплення державної влади в Україні та представлення збройної агресії російської федерації як внутрішнього громадянського конфлікту.

    Чоловіка було затримано у листопаді 2023 року, а у січні 2024 року його засуджено до 2 років позбавлення волі.

    Сторона захисту в апеляційній інстанції клопотала про пом’якшення покарання підсудному, а саме – застосування іспитового строку. Однак, врахувавши доводи прокурора, апеляційний суд залишив у силі вирок першої інстанції.

    Нагадаємо, клірика УПЦ (МП), який втік в РФ судитимуть за трьома статтями. Також до ПЦУ на Житомирщині долучилась чергова парафія УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне