Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    Нова православна парафія з’явилася на Закарпатті: зареєстровано громаду Святого Духа у Ясінях

    Розпорядженням по Закарпатській обласній державній адміністрації – обласній військовій адміністрації від 16 травня 2024 р. за № 547 зареєстровано Статут новоствореної релігійної громади Української Православної Церкви (Православної Церкви України) – парафія Святого Духа селища Ясіня Рахівського району Закарпатської області у складі Мукачівсько-Карпатської єпархії, йдеться на сайті єпархії.

    З цієї нагоди, 23 травня ц. р., в архієрейській резиденції в м. Ужгород, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією провів зустріч з головою управи новоствореної парафії Святого Духа в смт Ясіня Степаном Ропчуком. Участь у зустрічі також взяв протоієрей Юрій Гал, секретар єпархіального управління, благочинний Рахівського районного благочиння, настоятель Свято-Петро-Павлівської парафії у смт. Ясіня.

    Преосвященніший владика Віктор Бедь привітав парафіян релігійної громади Святого Духа у смт Ясіня з державною реєстрацією Статуту та благословив їх на подальше щасливе земне життя.

    На прохання управи парафії Святого Духа у смт Ясіня Преосвященніший єпископ Віктор Бедь призначив протоієрея Юрія Гал настоятелем даної релігійної громади за сумісництвом, про що було видано відповідний указ.

    Найсвіжіше

    Популярне