Неділя, 16 Червня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Америки: Наші фінансові результати змінюють нашу Святу Архиєпархію

    На засіданні Архієпархіальної ради в травні Грецька Православна Архиєпархія Америки оприлюднила перевірені фінансові результати за 2023 рік. Ці фінансові результати демонструють постійне та послідовне фінансове здоров’я Архієпархії, яке почалося в 2018 році завдяки реформам управління та фінансовим реформам, які були впроваджені та продовжуються сьогодні.

    Як повідомляє сайт orthodoxtimes.com, фінансові результати за 2023 рік відзначають шостий рік поспіль, коли бюджет Архієпархії був збалансований, а кошти використовувалися відповідно до намірів спонсорів і створювалися необхідні резерви. Цих результатів неможливо було б досягти без сильного управління фінансами Архієпархії завдяки зусиллям Ради Архиєпархії, Національного фінансового комітету та фінансових комітетів митрополій.

    Не менш важливою є роль Комітету з аудиту Архієпархії, до складу якого входять фінансові експерти та інші особи, які відповідають за нагляд за незалежним аудитом Архієпархії та перевірку її внутрішнього фінансового контролю, політики та процедур із загальним зобов’язанням щодо прозорості та підзвітності.

    Необмежені доходи становили 34,7 мільйона доларів США на 2023 рік і були нижчими, ніж у 2022 році, на 3,5 мільйона доларів США через скорочення діяльності, пов’язаної зі сторіччям архієпархії.

    Гранти Leadership 100 становили 1,8 мільйона доларів США у 2023 році проти 4 мільйонів доларів США у 2022 році через багаторічний подарунок у розмірі 2 мільйонів доларів США, який було зроблено на користь будівництва нового приміщення для дому Святого Михайла у 2022 році. Загальний дохід від зобов’язань від парафій залишився досить високим і незмінним у 2023 році на рівні 24,1 млн доларів проти 2022 року на рівні 23,9 млн доларів.

    З 2017 по 2023 рік загальні зобов’язання від парафій зросли загалом на 7,7%. Стримування збільшення загальних зобов’язань було досягнуто за рахунок скорочення витрат, яке не є стійким у довгостроковій перспективі, та значної щедрої благодійної підтримки від спонсорів.

    У 2023 році витрати становили 32,9 мільйона доларів США, з яких 7 мільйонів доларів США було направлено безпосередньо на підтримку митрополій. Продовжуючи пріоритети минулих конгресів духовенства та мирян, фінансування Hellenic College Holy Cross у 2023 році становило 3,2 мільйона доларів США, безпосередньо підтримуючи його операції та потреби в грошових потоках, а ще 2,5 мільйона доларів пішли на підтримку Пенсійного плану для священнослужителів і мирян та їхні додаткові виплати.

    Інші 12,7 мільйона доларів США підтримали програмні служби Архиєпархії, включаючи: 1,5 мільйона доларів США на підтримку Вселенського патріархату, національних служінь, таких як молодь, безпека молоді, опікунство та просвіта, релігійна освіта, грецька освіта та Інтернет-міністерства, а також екуменічні та інші заходи, що приносять користь.

    Загалом у 2023 році було досягнуто перевищення необмежених доходів над витратами на 1,8 мільйона доларів США, що дозволило Архієпархії покращити свою позицію ліквідності за останні кілька років і почати забезпечувати потреби в майбутньому.

    «Ці фінансові результати є змінними для нашої Святої Архієпархії, оскільки ми продовжуємо поширювати слово Євангелія та інвестувати в нові служіння та технології, які принесуть плоди в майбутньому», — сказав архієпископ Елпідофор. «Це є свідченням постійної підтримки наших парафій і жертводавців, а також старанності та досвіду наших мирян-волонтерів, які працюють із нашим Священним Єпархіальним Синодом, духовенством і мирянами, щоб постійно досягати цих результатів».

    Найсвіжіше

    Популярне