Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Двох католицьких священиків судили у Білорусі

    Суд над затриманими у Вітебській області католицькими священиками Анджеєм Юхневичем і Павлом Лемехом 10 травня відбувся дистанційно.

    Як розповіли Katolik.life віряни, затриманих до суду не доставляли, а їхню адміністративну справу розглядали через Skype. Про результати суду віряни та духовенство не повідомили, проте відомо, що священники РКЦ залишаються у в’язниці, тобто їх засудили до адміністративного арешту.

    Нагадаємо, 8 травня поліція затримала отця Анджея Юхневича та отця Павла Лемеха з Чину Місіонерів Облатів Непорочної Марії, які служать у дієцезіальному санктуарії в Шуміліні.

    Польська провінція місіонерів-облатів виступила із заявою щодо ув’язнених священиків. Вона запросила двох місіонерів, які були затримані, на молитву “через складну ситуацію”, зазначається в комюніке.

    На вечір 10 травня була призначена спільна молитва на вервиці «у намірі визволення наших товаришів». З цього також випливає, що священики залишаються за ґратами. Генерал Конгрегації висловив стурбованість ситуацією та свою солідарність із Риму.

    Раніше польське воєводство повідомило, що, за його інформацією, причиною затримання стала підозра в якійсь “підривній діяльності”.

    “Ми звернулися до воєводства з проханням пояснити, що мається на увазі, оскільки «dywersyjna święcija» може мати різне значення в польській мові. Проте там відповіли, що крім офіційно опублікованої інформації нічого повідомити не можуть”, – зазначає видання.

    Крім того, Katolik.life розповіли про ще одне затримання у Шуміліні. Того ж дня, коли силовики прийшли до священиків, лише кількома годинами раніше вони затримали за місцем роботи мирянку, парафіянку церкви у Шуміліні. Вона молода жінка, викладач, учасниця молодіжного служіння Вітебської єпархії, колись була вокалісткою музичного гурту.

    Найсвіжіше

    Популярне