Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Відбувся Синод ПЦУ: заснування нових монастирів та інші рішення

    Засідання Священного Синоду відбулося 10 травня 2024 року в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля ПЦУ при Михайлівському Золотоверхому соборі. У ньому взяли участь всі члени Синоду.

    Предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, доповів про свій візит до Женеви (Швейцарія) 10 квітня 2024 року та проведені там зустрічі у Всесвітній Раді Церков, Екуменічному інституті в Боссе та ставропігійному Центрі Вселенського Патріархату в Шамбезі, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Синод надав благословення на місцеве вшанування у Київській єпархії 16 липня, на другий день після свята на честь рівноапостольного князя Володимира, Собору Київських святих.

    Синод благословив відкриття чоловічих монастирів в Івано-Франківській та Кам’янець-Подільській і Новоушицькій єпархіях, призначивши їхніх керівників.

    Синод вніс уточнення щодо адреси Управління Полтавської єпархії та благословив відповідні зміни до його статуту.

    Наступний Архієрейський Собор ПЦУ визначено провести 11 травня 2024 року в Києві, у Трапезному храмі Печерської Лаври, з порядком денним щодо доповіді Предстоятеля, затвердження осудження “русского міра” та рішень Священного Синоду за попередній період.

    Синод обговорив і рекомендував до ухвалення проекти документів, що будуть винесені на розгляд Архієрейського Собору.

    Нагадаємо, президент подякував єпископату ПЦУ та УГКЦ за підтримку українців на фронті й у тилу.

    Найсвіжіше

    Популярне