Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії: Те, що ми намагаємося отримати силою, не є благословенним Богом

    У Свято-Благовіщенському соборі в Сіднеї урочисто відзначили 5-ту річницю обрання архієпископа Австралії Макаріоса. 9 травня 2019 року Священний Синод Вселенського Патріархату одноголосно обрав його на цей пост.

    Про це пише Ортодокс Таймс.

    Під час богослужіння архієпископ Макаріос висвятив протосинкела Архиєпархії архімандрита Христофороса Крікеліса на сповідника. Коментуючи владу священиків “зв’язувати та розв’язувати” гріхи, владика наголосив на величезній духовній силі, яку вони отримують від Бога.

    Архієпископ високо оцінив чесноти та смиренний етос о.Христофороса, назвавши його прикладом для всіх церковнослужителів. “Нехай кожен присвятить себе служінню, довіреному йому Церквою, – закликав він. – Виконуйте те, чого вимагає від нас Церква, і Бог нас благословить”.

    Макаріос застеріг від спроб отримати щось силою, натиском чи людськими зусиллями, не благословенними Богом. “Тоді ви побачите людей, навіть у Церкві, які мають багато чого, але не мають духовного спокою й радості”, – зауважив ієрарх.

    Під час богослужіння архієпископ також пом’янув свого попередника – митрополита Христофора, назвавши його видатним ієрархом минулого століття, який заклав основи розбудови Церкви в Австралії.

    Найсвіжіше

    Популярне