Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Макарій Австралійський: “Людину рятує любляче серце”

    “Не бійтеся любити Бога і людей. Не бійтеся”, – по-батьківськи закликав Високопреосвященніший Архиєпископ Австралії Макарій вірних парафії Святого Спиридона в передмісті Сіднея Кінгсфорд, пише Romphea.

    Відвідавши парафію у Великий вівторок, владика відслужив третю Месу Невістичну і під час проповіді зосередився на подіях з життя святої Касіяни. “Саме любляче серце рятує людину”, – наголосив архієпископ, пояснюючи слова Христа про жінку-грішницю, яка помазала Його ноги дорогим миром: “Прощаються їй гріхи численні, бо вона багато полюбила”.

    “Чим більше людина любить Бога і ближнього, тим легше потрапити в рай”, – додав Макарій і закликав громаду: “Люби якомога більше. Віддай своє серце. Не бійся любити Бога і людей. Не бійтеся спорожнитися. Тому що спустошення означає, що я віддаляю себе вбік і упокорююсь для ближнього і для Бога”.

    Архієпископ також звернув увагу на парадоксальність того, що грішниця через велику любов змогла пройти небесні ворота, на відміну від Юди. “Парадокси трапляються в Православній Церкві, і це приємні парадокси, – підсумував владика, – тому що вони дають усім нам надію на спасіння”.

    Найсвіжіше

    Популярне