Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав православний монастир у Франції

    Минулого тижня, 26 квітня 2024 року, Вселенський Патріарх Варфоломій розпочав візит до жіночого монастиря Покрови Пресвятої Богородиці в Буссі-ан-От, Бургундія.

    У супроводі почесної свити Патріарх привітав монастир своєю присутністю та очолив урочисте богослужіння у головному храмі обителі. Митрополит Франції Димитрій тепло зустрів Вселенського Патріарха, наголосивши на важливості його візиту, пише Orthodox Times.

    У своєму зверненні Патріарх Варфоломій висловив радість з відвідин цього православного монастиря, яким керує ігуменя Еміліані. Розмірковуючи над багатою історією обителі, заснованої 1 липня 1946 року, він підкреслив її внесок та постійне свідчення в сучасному французькому суспільстві.

    Патріарх високо оцінив прагнення монастиря підтримувати тісні зв’язки з Константинопольською Матір’ю-Церквою, назвавши це збагаченням православ’я у Франції. Особливу цінність для обителі має володіння мощами святого Олексія Угінського, канонізованого Вселенським Патріархатом у 2004 році.

    Визнаючи духовне керівництво ігумені Еміліані, Патріарх високо оцінив її непохитну віру та відданість Константинополю всупереч викликам ненависті та розколу.

    Кульмінацією візиту стала трапеза Вселенського Патріарха разом із сестринством монастиря. Ввечері 26 квітня Патріарх Варфоломій з супроводом вилетіли до Константинополя, прибувши наступного дня, у Лазареву суботу.

    Найсвіжіше

    Популярне