Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Держзрадник Азаров заступився за митрополита УПЦ (МП) Арсенія із Святогірської лаври

    24 квітня митрополиту Святогірської лаври Арсенію (Яковенку) було оголошено про підозру у поширенні інформації про розташування українських військових. Після цього його було взято під варту.

    У проросійських колах це викликало обурення. Зокрема, колишній прем’єр-міністр України, якого звинувачують у держзраді Микола Азаров у своєму Telegram-каналі заявив, що арешт митрополита УПЦ (МП) нібито є спробою залякати жителів прифронтових регіонів та першим кроком до передачі Святогірської лаври під управління Православної Церкви України.

    Представники УПЦ (МП) також висловили занепокоєння цією ситуацією, назвавши арешт митрополита “порушенням прав людини” та “примусовим усуненням” його з посади.

    Також Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) заявив, що арешт митрополита Арсенія «є черговим з цілого ряду інших каральних заходів, спрямованих проти публічних спікерів Української Православної Церкви та її інформаційних ресурсів».

    Варто зазначити, що митрополит Арсеній не визнає ПЦУ і вважає її розкольницькою.

    Наразі триває розслідування справи митрополита УПЦ (МП) Арсенія.

    За даними слідства, колишній прем’єр України Микола Азаров, виїхавши до Росії, створив Telegram-канал. Там він розміщував антиукраїнські дописи і російську пропаганду. Канал адміністрували дві помічниці експрем’єра. Одна з них обіймала посаду начальниці одного з відділів у столичній райдержадміністрації.

    Найсвіжіше

    Популярне