П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Відбулось відкриття першої Еко-школи Вселенського патріархату в Італії

    На вихідних парк православної парафії Святих Великомученика Міни та Новомученика Єфрема – Чудотворця в Седельяно ожив радістю, оскільки асоціація «Comunità Rigenerativa APS» і Фонд «La Pannocchia ETS» виконали їхні обіцянки поширювати посмішки та відзначати красу природи. Діти, батьки та представники громади з обмеженими можливостями були запрошені взяти участь у заході, спрямованому на виховання екологічної свідомості та освіти, передає orthodoxtimes.com

    За благословення митрополита Італії Полікарпа протягом двох днів, у суботу, 20 квітня, і в неділю, 21 квітня відбулися майстер-класи, присвячені екологічному вихованню дітей. Ця ініціатива є унікальною програмою в рамках однієї з Архиєпархій Вселенської Церкви. Патріархату в Європі. Під час заходу також відбулося відкриття першого посібника з християнсько-екологічного виховання та показ анімаційного фільму «Творіння для дітей», які є цінними інструментами для прищеплення екологічного мислення з раннього віку. Крім того, діти мали змогу взяти участь в ігрових експериментах, присвячених методам регенерації ґрунту для отримання багатших і здоровіших врожаїв.

    Службу освячення звершив єпископ Термейський Афінагор із настоятелем парафії протопресвітером Петросом Філіппескосом. У своєму зверненні єпископ Афінагор наголосив на євхаристійній основі Творіння, нагадавши дітям, що Бог довірив їм обов’язок піклуватися про Землю. Він закликав їх шанувати та берегти природу, наголошуючи на їхній ролі у створенні нового світу, де виконується воля Божа.

    Нагадаємо, у травні Вселенський патріарх відвідає Португалію.

    Найсвіжіше

    Популярне