П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр про РПЦ: Там або повністю з’їхали з глузду, або це черговий етап російського націналізму і шовінізму

    Митрополит Переяславський і Вишенвський Олександр прокоментував останні рішення “Всесвітнього російського народного собору” в якому описали російське вторгнення в Україну, як священну війну, де Москва захищає світ, начеб-то, від осатанілого Заходу.

    “Ну що ж тут скажеш. Тут одне з двох. Або там повністю з’їхали з глузду на чолі з так званим патріархом Кирилом Гундяєвим, або це черговий етап такого осатанілого російського націоналізму і шовінізму. Скільки сам документ містить заперечення існування українського народу, як окремого унікального етносу, він заперечує права українського народу на власну суверенну державність”, – сказав єрарх ПЦУ в інтерв’ю Польському Радіо, повідомляє сайт єпархії.

    Митрополит Олександр звернув увагу, що документі ВРНС здійснення воєнних злочинів і акцій геноциду оспівується в росіян, як священна війна.

    “Це іде цілковите виправдання, намагання морально якось виправдати цю неонацистську ідеологію, яка притаманна була росії, російській владі, мабуть починаючи із самого заснування, коли Москва ще була, московське князівство було улусом Золотої Орди. Оце такий комплекс меншовартісності, який вони намагалися реалізувати у захопленні і приниженні інших, так було за Петра І, так було за Катерини, так було за всіх власників царів, за Миколи, за Леніна, за Сталіна, аж до нового Сталіна, до нового Гітлера, якого ми називаємо путлером, до самого путіна”, – підсумував митрополит Олександр.

    Нагадаємо, митрополит Олександр сподівається, що Польська Православна Церква незабаром визнає ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне