Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Влада закликає православні парафії в Естонії відмовитися від підпорядкування Москві

    Естонські чиновники вирішили провести серію зустрічей з парафіями Естонської Православної Церкви Московського Патріархату (ЕПЦ МП) з метою переконати їх розірвати зв’язки з Російською Православною Церквою.

    Як повідомляє ERR, Міністерство внутрішніх справ Естонії розпочало таку ініціативу через російську військову агресію проти України. Віце-канцлер МВС Райво Кюйт зазначив, що перші зустрічі вже відбулися, а наступного тижня кампанія активізується.

    “Ми плануємо розширити цю діяльність наступного тижня. Зараз йде погодження графіка наступних зустрічей”, – сказав Кюйт.

    Разом з радником МВС Рінго Рінгвее вони пояснили, що хоча керівництво ЕПЦ МП стверджує про відсутність прямого підпорядкування Москві, ця церква все ж не є вільною від впливу Російського Патріархату. Зокрема, вона має коритися його рішенням.

    Саме тому чиновники МВС Естонії пропонують парафіям ЕПЦ МП розірвати відносини з Московським Патріархатом та приєднатися, наприклад, до Естонської Апостольської Православної Церкви, яка підпорядковується Константинопольському Патріархату.

    Кюйт підкреслив, що представники міністерства особисто відвідуватимуть парафії, а не запрошуватимуть церковників до Таллінна. Він висловив сподівання допомогти парафіям знайти рішення та виступити посередником у цьому процесі.

    Найсвіжіше

    Популярне