Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Англіканська церква втрачає молодь

    Стало відомо, що кількість молодих вірян в церквах Англії значно зменшилась. За даними, опублікованими у відповіді на парламентське звернення, участь дітей у недільних службах знизилася з 154,000 у 2003 році до 70,000 у 2022 році.

    Про це повідомляє Слово про Слово.

    Ендрю Селоус, Другий комісар з церковних справ у Палаті громад, розкрив занепокоюючі цифри щодо відвідуваності дітей у церквах Англії. За його словами, з 2003 року середня кількість молодих відвідувачів знизилась вдвічі. Це відкриває дебати про вплив сучасних трактувань на вчення про шлюб і мораль.

    У відповідь на запит від консервативного депутата Ніла О’Браєна, Селоус зазначив, що систематичний збір даних почався лише у 2000 році, що робить порівняння до цієї дати неможливим. Втім, від 2003 року спостерігається зниження числа молоді, що регулярно відвідує церкву.

    Попри те, що у 2021 році, коли обмеження через COVID-19 ще діяли, кількість дітей в церквах дещо зросла з 62,000 до 70,000 у 2022 році, це не вирішує загальної тенденції спаду.

    Стівен Крофт, єпископ Оксфорду, який у 2022 році закликав дозволити одностатеві шлюби у церкві, висловив думку, що сучасна молодь може відчувати несправедливість і відчуженість через існуючі церковні доктрини, що, за його словами, може підривати авторитет церкви як морального орієнтира.

    Нагадаємо, у травні Вселенський патріарх відвідає Португалію. Також Кремль готує ІПСО про “гоніння” після ухвалення закону про заборону РПЦ в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне