Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    На Одещині священники УПЦ (МП) відмовилися переходити до ПЦУ

    У Доброславі Одеської області відбулася зустріч між місцевою владою, священнослужителями Православної Церкви України (ПЦУ) та Української православної церкви в єдності з Московським патріархатом.

    На круглому столі священники ПЦУ та громадяни Доброслава намагались переконати священників УПЦ (МП) перейти до єдиної української церкви – ПЦУ, поки Верховна Рада  не проголосувала за заборону УПЦ (МП). Порозуміння між різними сторонами не відбулося, повідомила кореспондентка Інтента.

    Як повідомила голова селищної ради Людмила Прокопечко, проблема існує і її потрібно вирішувати. Зробити це має громада, переконана вона. “Коли громада буде сильною, коли вона буде знати чого прагне ми зможемо створити єдину українську церкву в Україні, яка не заплямувала себе співпрацею з ворогом України”, – сказала посадовиця.

    Вона зазначила, що хотілося б, щоб це сталося не через спротив священників УПЦ МП, а з їхньою допомогою і закликала всіх до єдності і порозуміння.

    Священнослужитель Одеської єпархії ПЦУ Теодор Оробець додав, що сподівається до наступного приїзду до Доброслава взяти участь в зборах про перехід УПЦ МП Доброслава до ПЦУ.

    “Якщо священники УПЦ МП і надалі будуть чинити опір створенню єдиної Православної церкви України, то тоді доведеться робити це за допомогою громади, але без участі священників”, – наголосив він.

    За результатами круглого столу прийнято звернення до приходу церкви Святої Варвари селища Доброслав, в якому зазначено: “Православна церква Московського патріархату в Україні, до якої відноситься і церква Святої Варвари селища Доброслав, упродовж свого існування на теренах нашої держави використовувалася росією як знаряддя пропаганди “русского миру” та досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде російська федерація проти України. Саме зараз настав той час, коли всі вірні – християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір, правильним і логічним є перехід до Єдиної Помісної Церкви – Православної Церкви України. Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами”.  

    Нагадаємо, у м. Бровари ще одна парафія долучилась до ПЦУ. Також ПАРЄ назвала РПЦ ідеологічним продовженням режиму Путіна, співучасницею злочинів.

    Найсвіжіше

    Популярне