Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У грецькому парламенті «поставили на місце» пропутінського депутата-пропагандиста

    У грецькому парламенті “поставили на своє місце” пропутінського депутата від Комуністичної партії Греції Янніса Гіокаса, який під час засідання спеціальної комісії почав поширювати брехливі наративи Кремля про ситуацію в Україні.

    Замість обговорення становища українців грецького походження на Донбасі, що стали жертвами російської агресії, Гіокас звинувачував Україну у “перевороті 2014 року”, діяльності “нацистських банд” та атакував президента Зеленського.

    Однак присутній на засіданні почесний консул Греції у Херсоні Пантеліс Бумбурас рішуче перервав депутата-пропагандиста, вказавши на відверту брехню та запитавши, “хто йому платить за поширення таких наративів?”.

    Не витримавши викриття своєї дезінформації, розлючений Гіокас почав кричати і вимагати захисту у голови комітету. Однак головуючий підтримав Бумбураса і попросив депутата не сваритися з гостями парламенту. Зрештою, незмігши відстоювати путінську пропаганду, Гіокас був змушений залишити залу засідань.

    Греція рішуче відкидає антиукраїнську риторику та протистоїть спробам поширення кремлівських наративів у своїх державних інституціях. Цей інцидент показав, що союзники України не бояться ставити кремлівських пропагандистів на місце, якщо ті поширюють брехню.

    Найсвіжіше

    Популярне