Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська засуджує

    На Закарпатті судитимуть священника Хустської єпархії УПЦ (МП), якого СБУ викрила на розпалювані релігійної та міжнаціональної ненависті. Священнику інкримінують також те, що він виправдовував агресивну війну рф проти України.

    Слідчими діями підтверджено протиправну діяльність священника, а також правоохоронці підтвердили подальшу духовну вірність кліриків єпархії Моспатріарху Кірілу (Гундяєву), який «благословив» російських військових убивати українців про що свідчить знайдена література.

    Тепер священник УПЦ (МП) постане перед судом. Йому загрожує до 5 років тюрми.

    Слід зауважити, що поминання російського патріарха в Хустській єпархії УПЦ (МП) звична справа. Але не всі священники УПЦ (МП) продовжують поминати Гундяєва. До прикладу, священники Ясінянського благочиння УПЦ (МП) з перших днів війни засудили агресію рф та відмовилися від поминання патріарха РПЦ, надіславши прохання до правлячого архієрея митрополита Марка (Петровція) звернутись до керівництва росії для термінового припинення війни та поминання патріарха країни агресора.

    Звернення священників УПЦ МП до митрополита Марка (Петровцій).ї

    Натомість Марк (Петровцій) не тільки не засудив агресію рф і не припинив згадувати Моспатріарха, але і відмовився підписувати прохання про закриття неба над Україною, яке підтримали в унісон всі релігійні конфесії Закарпаття. Попри численні викриття та засудження такої позиції, митрополит Марк (Петровцій) продовжує ігнорувати всі заклики своїх вірян і священників, до цього часу тримає духовний зв’язок із РПЦ.

    Нагадуємо, що журналісти «Української правди» провели розслідування та виявили російські паспорти у топових священнослужителів УПЦ (МП), серед яких й митрополит Марк (Петровцій).

    паспорт громадянина рф Петровція Миколи Івановича – керівник Хустської єпархії УПЦ (МП)

    Варто зазначити, що Мукачівська єпархія УПЦ (МП), на відміну від Хустської єпархії УПЦ (МП), з перших днів війни рішучо засудила агресію рф та заборонила у всіх храмах поминати патріарха РПЦ. Безперечно, за це митрополиту Феодору вдячні його духовенство та парафіяни, бо таке рішення заслуговує на велику повагу.

    Розпорядження митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора

    Виникає риторичне запитання, скільки ще потрібно прославляти тих, хто підтримує війну в Україні, за благословенням яких винищують наш народ, дітей, віру та майбутнє.

    Найсвіжіше

    Популярне