Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх закликав до дій задля порятунку океанів

    Під час свого виступу на 9-й Конференції “Наш Океан” у Афінах Вселенський патріарх Варфоломій наголосив на нагальній потребі вжити заходів для захисту світових водних ресурсів.

    “Ми повинні вжити заходів… вжити заходів зараз. Усі ми – і всі разом! – мусимо вирішити, безсумнівно, найнагальніший виклик нашого часу”, – наголосив патріарх, передає  fosfanariou.gr

    Він закликав релігії, культури та науку об’єднати зусилля в боротьбі з забрудненням довкілля. “Ми знаємо сьогодні, що все, що ми робимо в одному куточку планети, має негайні та тривалі наслідки для решти планети. Сьогодні ми усвідомлюємо, що релігії можуть бути могутнім союзником у вирішенні питань соціальної справедливості”, – зазначив Варфоломій.

    Предстоятель Константинопольської Православної Церкви звернув увагу на духовне значення води в християнстві та її символічну роль у соборному таїнстві хрещення. ” Вода має духовне та символічне значення, нагадуючи нам, що вода на планеті не є приватним ресурсом для деяких, а священним даром для всіх”, – наголосив він.

    Патріарх попередив, що нинішнє покоління може стати першим, яке залишить наступникам зіпсовану байдужістю та жадібністю планету. “Якщо ми не готові взяти на себе відповідальність перед Творцем і Його творінням, то, можливо, нас може спонукати осуд за те, що ми позбавляємо наших дітей чесного і справедливого доступу до світових ресурсів”, – сказав патріарх Варфоломій.

    Закликаючи до негайної дії, Патріарх процитував слова молитви: “Нехай Бог благословить вас усіх у цій благородній справі”.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з Архієпископом Афінським. Також анонсована зустріч патріарха Варфоломія з президентом Франції.

    Найсвіжіше

    Популярне