Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Лубінець звернувся до ООН через демонтаж купола з храму ПЦУ в Криму

    Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до структур ООН для привернення міжнародної уваги до демонтажу купола Кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі.

    Про це омбудсмен повідомив у телеграм-каналі.

    «Постійний тиск, низка незаконних рішень з боку окупаційної влади та виселення Кримської єпархії з цього Кафедрального собору фактично знищило ПЦУ в Криму. Направив запити до структур Організації Об’єднаних Націй з метою привернення міжнародної спільноти до порушень РФ», – зазначив він.

    За його словами, Росія продовжує на півострові та інших окупованих територіях України руйнувати українські церкви, заарештувати та катувати священнослужителів, переслідувати представників релігійних громад, які нелояльні до РФ.

    «РФ продовжує демонструвати світу те, що їх нічого не зупиняє в знищенні української національної ідентичності, ліквідації української церкви, української мови, української культури. Закликаю світову спільноту відреагувати на черговий злочин проти свободи світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії ПЦУ», – заявив Лубінець.

    Раніше російська влада в Сімферополі демонтувала купол українського Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги. Представництво президента України в АРК назвало це «продовженням системного знищення української ідентичності та всього українського в окупованому Криму».

    Найсвіжіше

    Популярне