Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Апеляційний суд штату Індіана постановив, що заборона абортів, ймовірно, порушує захист релігійної свободи

    Майже повна заборона абортів в штаті Індіана, США, ймовірно, порушує захист релігійної свободи штату, згідно з рішенням апеляційного суду штату в четвер.

    Юридичний директор ACLU штату Індіана Кен Фальк представляє інтереси людей у ​​позові щодо оскарження заборони, повідомляє wfyi.org

    «Якщо є жінки, які мають ці релігійні переконання і яким через це потрібен аборт, я б запропонував їм зв’язатися з нами», — сказав Фальк.

    Хоча справа ще не завершена, Фальк назвав останнє рішення «головною перемогою».

    Президент руху в Індіані «Право на життя» Майк Ріхтер назвав це «неправильним рішенням». «Ми впевнені, що штат Індіана переможе проти будь-яких тверджень про те, що аборт – навмисне припинення життя невинної та безпорадної людини – є релігійною свободою», – сказав Фіхтер.

    Група анонімних людей та організація Hoosier Jews For Choice у 2022 році подали до суду на державу. Вони стверджували, що заборона абортів порушує Закон штату Індіана про відновлення релігійної свободи (RFRA).

    Держава стверджувала, що жінки не мали підстав подавати позов, оскільки вони не були вагітні в той момент. І суд першої інстанції і тепер Апеляційний суд Індіани не погодилися, зазначивши, що RFRA конкретно стосується людей, чиї релігійні переконання обтяжені або «ймовірно, будуть суттєво обтяжені». Держава також стверджувала, що бажання аборту не є релігійною практикою, яку закон може захистити, порівнюючи це зі зверненням до дієтолога під час вагітності.

    Нагадаємо, голова ДЕСС заявив, що Росія лідер по абортах і злочинах у світі, а не захисник традиційних цінностей.

    Найсвіжіше

    Популярне