Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Росія лідер по абортах і злочинах у світі, а не захисник традиційних цінностей, – Єленський

    За інформацією Управління Верховного комісара ООН з прав людини в Україні, з початку повномасштабної війни Росії проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року, понад 1400 мирних жителів, включаючи 388 дітей, були викрадені російськими окупантами та їхніми проксі з окупованих територій: областей Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Київської.

    Як йдеться на сайті Центру Громадянських свобод, 20 священників залишаються зниклими безвісти: вони були викрадені російськими окупантами з початку війни в Україні.

    Серед спікерів конференції були член експертної ради Центру громадянських свобод Вʼячеслав Ліхачов, голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, релігієзнавець, керівник проєкту «Релігія в огні» та Майстерні академічного релігієзнавства Руслан Халіков.

    Вони розповіли про системні та масові утиски за релігійною ознакою, які вчиняє Російська Федерація, про воєнні злочини російських окупантів проти релігійних споруд та священнослужителів, про руйнування або псування 343 будинків культового призначення.

    Росія намагається створити імідж захисниці канонічного традиційного православ’я, але далеко не тільки представники Свідків Єгови, певних протестантських громад або мусульманських спільнот зазнають утисків на окупованих територіях – також представники тих, кого сама Росія вважає традиційними конфесіями. Нещодавно офіційно Українська православна церква Московського патріархату зазнала найбільшої кількості зруйнованих, знищених культових споруд, церков і громад протягом бойових дій і на окупованих територіях.

    Віктор Єленський сказав: «Росія жодним чином не може бути захисницею традиційних цінностей, тому що вона є, що називається, чемпіоном по покинутих дітях, злочинах, зафіксованих на 100 тисяч населення, по суїцидах і алкоголізму. Там люди найменше жертвують на волонтерські, благодійні та справи милосердя. І там один з найнижчих показників релігійної поведінки, зокрема люди дуже рідко ходять до церкви».

    Ця інформація підтверджує звинувачення України в тому, що російські війська широко застосовують політику викрадень мирних жителів на окупованих територіях.

    Найсвіжіше

    Популярне