Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Братія Гурбинського монастиря ПЦУ долучилися до гасіння пожежі

    Ченці Свято-Воздвиженського Гурбинського монастиря Рівненської єпархії Православної Церкви України знову взяли участь у ліквідації пожежі, що спалахнула неподалік обителі. Добровільна пожежна команда ченців монастиря в Гурбах на Рівненщині 11 квітня допомагала гасити вогонь, який охопив будинок у селі Буща. Воно розташоване за 12 кілометрів від монастиря.

    Як повідомив архімандрит Онуфрій у своєму дописі у Facebook, братія не вперше допомагає місцевим рятувальникам боротися з вогняною стихією. “Сьогодні братія Гурбинської обителі знову долучилась до гасіння пожежі!” – написав священнослужитель.

    Він закликав берегти природу та бути обережними з вогнем. “Хочеться висвітлювати тільки приємні світлини! Бережіть себе і все що навколо вас! Нехай Господь береже всіх нас!” – підсумував архімандрит.

    Нагадаємо, що Свято-Воздвиженський Гурбинський монастир є однією з найдавніших православних обителей Рівненщини. Він був заснований у XVII столітті і відновлений після занепаду за радянських часів у 1990-х роках. Нині монастир активно долучається до життя громади та підтримує тісні стосунки з місцевими мешканцями.

    Послушники Гурбинського монастиря сформували першу в області чернечу добровільну пожежну команду.

    Добровільна пожежна команда ченців обслуговує найближчі до монастиря села Мізоцької тергромади, зокрема, Мости, Зелений Дуб, Святе, Будераж і Бущу.

    “Як приїжджають ченці, священники, то вони гасять не лише те, що загорілося, а й пожежу в серцях людських, в головах, бо люди переживають”, кажуть в лбителі.

    Найсвіжіше

    Популярне