Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    “Бог їм суддя”: єпископ Феогност відповів, чи є гріхом негативні емоції українців щодо росіян

    Українцям складно стримувати свої негативні емоції відносно росіян, які напали на нашу землю і вбивають людей. Їм справді немає прощення. Але ми можемо молитися за те, щоби Бог їх нарозумив.

    Про це сказав єпископ Чернівецький і Буковинський ПЦУ Феогност, пише molbuk.ua

    “Якщо би ми бажали чогось чужого, це би було дуже неправильним і великим гріхом, і за це ми би очікували кару Господню. А коли до нас прийшли і нещадно нищать людей, інфраструктуру, наші області, забирають життя наших найрідніших, – ми не можемо стримувати свої емоції.

    Уявімо собі маму, молоду дружину, яка вже є вдовицею. Уявімо стан душі дітей, які втратили своїх батьків. Що може бути тут доброго? Господь каже: “Моліться за ворогів ваших”. Ми просимо Бога, щоби він їх нарозумив і був добрим, справедливим суддею. Тож Бог їм суддя.

    Ми маємо навчитися простити їм десь усередині, як людям. Але тому, хто підступно прийшов на нашу землю і вбиває, кажучи, що я є вашим братом, і тут встромяє в спину ножа, – мабуть, прощення немає. Тож нехай Господь буде справедливим, кожного розсудить і віддасть по заслузі”, – сказав єпископ ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне