Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Делегація ПЦУ зустрілась із представниками Колегіуму Орієнтале в Айхштеті

    Відбулась зустріч представників ПЦУ в Колегіумі Орієнтале в Айхштеті. Семінаристи цього Колегіуму в Німеччині належать до різноманітних Церков східного обряду. Цей феномен відрізняє навчальний заклад від усіх інших семінарій. Тут навчаються студенти з України, Угорщини, Словаччини, Польщі, Грузії, Вірменії та з інших країн світу.

    Про це повідомляє священник ПЦУ Михайло Омелян, який брав участь в зустрічі.

    У зустрічі від КПБА взяли участь проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії, доктор наук із богослів’я, професор протоєрей Віталій Клос; старший викладач КПБА протоєрей Михайло Омельян, представник Волинської православної богословської академії протоєрей Ігор Янчук, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, провідний науковий співробітник Національного заповідника «Софія Київська» Дмитро Гордієнко.

    Під час зустрічі з ректором та викладачами навчального закладу делегація ПЦУ обговорила питання наукової та освітньої співпраці, можливостей для навчання в майбутньому студентів закладів вищої духовної освіти Православної Церкви України. Також мова йшла про актуальну релігійну та суспільно-політичну ситуацію в контексті повномасштабного російського нападу.

    Переважна більшість богослужінь звершується у Візантійському обряді, проте через екуменічний характер закладу відбуваються богослужіння й в інших східних літургійних обрядах. В неділі та свята крім семінаристів беруть активну участь в Літургії (німецькою мовою), також і вірні різних національностей, яким Візантійський обряд не є чужим.

    Колегіум Орієнтале представили ректор, доктор протоєрей Олександр Петринко, проректор протоєрей Микола Добра, духівник навчального закладу доктор, протоєрей Іван Качала та інші високоповажні викладачі.

    Протоєрей Олександр Петринко, який є українцем, висловив сподівання на плідну спільну працю, та запевнив у невпинних молитвах за справедливий мир в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне