Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    У Києві ритуальник викинув 20 урн з прахом. Йому загрожує тюрма

    Столичні правоохоронці оголосили підозру 26-річному співробітнику приватної ритуальної служби, який, за даними слідства, викинув 20 урн з прахом на пустир. Його дії кваліфікували як наругу.
    Про це повідомила Київська міська прокуратура.

    Слідчі розповіли, що в березні на пустирі на вулиці Сирецькій знайшли урни з прахом. Розслідування встановило, що до однієї з приватних ритуальних служб Києва зверталися рідні померлих для організації кремації та суміжних ритуальних послуг.

    Після проведення кремації прах покійного поміщався в урну крематорію, а потім його пересипали в урну замовника. Урни, які надали рідні померлих, були меншими від урн крематорію — тобто, ввесь прах до них не поміщався.

    Ритуальна служба мала утилізувати урни із залишками праху. Натомість її співробітник просто викинув їх на пустирі. На вулиці знайшли 36 урн з прізвищами, у 20 з яких був прах.

    Ритуальнику повідомили про підозру в нарузі над урною з прахом померлого, вчиненій повторно (ч. 1, 3 ст. 297 Кримінального кодексу України). Чоловікові загрожує до 5 років обмеження волі або навіть до 7 років ув’язнення.

    Найсвіжіше

    Популярне