П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх візьме участь у 9-й Міжнародній конференції «Наш океан» в Афінах

    Вселенський патріарх Варфоломій візьме участь у 9-й Міжнародній конференції «Наш океан», яка відбудеться з 15 по 17 квітня 2024 року в Афінах, у Культурному центрі Фонду Ставроса Ніархоса.

    Міністр закордонних справ Греції пан Гіоргос Герапетрітіс під час прес-конференції з нагоди презентації Міжнародної конференції зазначив, що це одна з головних ініціатив щодо захисту навколишнього середовища, особливо захисту океанів і вод, «Питання, яке має високі глобальні ставки, але для нашої країни це також екзистенційне питання», передає orthodoxtimes.com

    Він також підкреслив, що участь у цій міжнародній конференції досить висока – 120 делегацій держав-членів, а саме 113 держав та 7 міжнародних організацій. Серед них 12 глав держав і урядів, особливо з Америки, Океанії та Далекого Сходу, і 50 міністрів закордонних справ і заступників міністрів, а також міністри навколишнього середовища і міністри, відповідальні за води і океани.

    Він заявив, що всі середземноморські країни були запрошені і всі будуть представлені, а також будуть представники високого рівня на рівні організацій, такі як президент Європейської ради пан Шарль Мішель, єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів та рибальства, пан Віргініюс Сінкявічюс, а також Вселенський патріарх Варфоломій.

    Відомо, що протягом останніх трьох десятиліть Вселенський патріарх Варфоломій отримав міжнародне визнання як «Зелений Патріарх», оскільки він підкреслював релігійні та духовні корені екологічної кризи, водночас при кожній нагоді він вказує на необхідність співпраці між усіма соціальними факторами та науковими дисциплінами, для вирішення проблеми зміни клімату та забруднення навколишнього середовища. Він також відіграв активну та важливу роль у підготовці Паризької угоди, а також був нагороджений різними нагородами за своє міжнародне екологічне бачення та важливу екологічну діяльність.

    Також патріарха Варфоломія запросив у гості митрополит Перістері Георгій.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій відновив у сані протодиякона Андрєя Кураєва.

    Найсвіжіше

    Популярне