Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Влада закликала світ відреагувати на акт вандалізму проти ПЦУ в окупованому Криму

    У Сімферополі окупованого Криму 8 квітня демонтували купол Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги.

    Представництво президента України в АРК у своїй заяві у Facebook відомство засудило “чергові протиправні кроки російської окупаційної адміністрації в Криму” щодо знищення свободи віросповідання, зокрема проти ПЦУ.

    “Представництво наголошує, що знищення осередку Православної Церкви України в Криму та послідовні переслідування громадян України на території окупованого півострова за релігійними та етнічними ознаками є порушенням норм міжнародного права. Закликаємо міжнародне товариство й світову релігійну спільноту відреагувати та засудити злочинні переслідування в окупованому Криму Православної Церкви України та знищення її головного храму”, — йдеться у повідомленні.

    За даними Представництва президента в АРК, до окупації у Криму було 49 релігійних громад (парафії, місії, братства, монастир), а до початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну залишалось сім.

    Також у відомстві наголосили, що після 24 лютого 2022 року РФ почала переслідування священнослужителів ПЦУ на півострові та видавати їм повістки, що змусило їх виїхати з Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне