Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Інсайд “ДФ”: Синод УПЦ (МП) скаже своє слово про “священну війну” Москви. Наважаться на критику?

    10 квітня 2024 року відбудеться засідання Синоду Української Православної Церкви, яка перебуває в єдності з Московським Патріархатом. Про це “Духовному Фронту” повідомили власні джерела всередині цього релігійного об’єднання.

    Згідно з інформацією, на порядку денному Синоду – надання оцінки “Наказу XXV Всемирного русского народного собора “Настоящее и будущее Русского мира”” та висловлення позиції щодо законопроєкту №8371.

    Крім того, синодалам буде запропоновано звільнити з посади ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Сильвестра (Стойчева). На його місце планують призначити архімандрита з Бориспільської єпархії.

    Редакція “Духовного Фронту” сподівається, що автори текстів та члени Синоду матимуть мужність дати правдиву й об’єктивну оцінку “Наказу” щодо “русского мира”, принаймні на рівні заяви Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з цього питання.

    Щодо можливого звільнення архієпископа Сильвестра, джерела в УПЦ (МП) одностайно стверджують, що ініціатором цього є митрополит Антоній (Паканич). За їхніми словами, архієпископ Сильвестр послідовно виконує рішення Собору у Феофанії 2022 року та виступає за повну незалежність УПЦ від Московського Патріархату.

    Підготовкою текстів рішень та офіційних документів для Синоду займається митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій (Єгоренко), очільник відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП). Указом Президента України він був позбавлений громадянства за підтримку агресії РФ проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне