Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

     Ясінянська церковна громада ПЦУ візьме участь у проєкті “Активна церква”

    Релігійна громада Православної Церкви України Свято-Преображенської парафії селища Ясіня Закарпатської області стала учасницею проєкту “Активна церква в громаді” від Української освітньої платформи. Цей проєкт має на меті відновлення гуцульських традицій в українській церкві після виходу з-під московської окупації через залучення молоді до духовного життя храму.

    Як повідомляють Новини Закарпаття, головними цілями проєкту є:

    • Залучення молодого покоління до активної участі у діяльності Свято-Преображенського храму.
    • Розвиток та популяризація цієї церкви як зразка стародавньої гуцульської архітектурної спадщини.
    • Збагачення, розвиток та збереження унікальної автентичності гуцульських традицій у поєднанні з духовним вихованням молоді.
    • Команда проєкту від ясінянської громади найближчим часом weзьме участь у навчальних модулях, під час яких освоїть основи проєктного менеджменту в соціальних проєктах, фандрайзингу та комунікацій. По завершенні навчання вони презентуватимуть свій проєкт.

    Ясінянська територіальна громада висловлює щиру вдячність організаторам конкурсу “Лідерство і Служіння – Leadership and Ministry” від Української освітньої платформи за надану можливість навчатися, розвиватися та втілювати цікаві ідеї у життя.

    Залучення місцевих церковних громад до подібних ініціатив має велике значення для збереження та відродження українських культурних традицій, особливо в регіонах з яскравим етнічним колоритом, як от Гуцульщина.

    Найсвіжіше

    Популярне