Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Турецьке вторгнення на Кіпр є несправедливим і незаконним

    Архієпископ Американський Елпідофор засудив незаконне турецьке вторгнення та окупацію Кіпру.

    У своєму виступі на заході з нагоди 69-ї річниці визвольної боротьби EOKA 1955-1959 років від британського колоніального правління, який відбувся 30 березня 2024 року в Грецькій православній церкві Воскресіння в Бруксвіллі, штат Нью-Йорк, архієпископ Елпідофор говорив про «несправедливе і незаконне турецьке вторгнення на Кіпр», повідомляє orthodoxtimes.com

    Звертаючись до організаційних комітетів Федерації кіпрсько-американських організацій і Міжнародного координаційного комітету «Справедливість для Кіпру», а також до консульства Кіпру в Нью-Йорку, архієпископ Елпідофор сказав, що «ми будемо йти будь-яким шляхом, який веде до справедливого та мирного врегулювання для об’єднаного Кіпру, що означає усунення турецької окупаційної армії відповідно до міжнародного права, поважаючи заснований на правилах міжнародний порядок».

    «Нас не зупинять виляючі язики тих, хто хоче сіяти страх і гноблення. Герої визвольної боротьби, яких ми згадуємо цього вечора, заслуговують на найкраще. І ми дамо їм це!», – сказав він.

    Крім того, архієпископ наголосив на важливості вшанування пам’яті доблесних героїв, які боролися за незалежність Кіпру, підкресливши необхідність єдності та миру для острова.

    Він заглибився в багатий історичний гобелен Кіпру та вихваляв непохитну стійкість його героїв.

    Щобільше, він підкреслив критичну важливість підтримки справедливості та свободи, водночас висловивши оптимізм щодо гармонійного та згуртованого Кіпру в наступні роки.

    Завершуючи виступ, він подякував організаторам заходу та закликав усіх присутніх помолитися за загиблих захисників свого народу.

    Нагадаємо, архієпископ Даниїл звершив Літургію на парафії УПЦ США в Карнегі. Також студенти богословської школи в США зустрілись із архієпископом Елпідофором.

    Найсвіжіше

    Популярне