П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ нагадала розклад свят та пам’ятних днів квітня

    Наближається вже середина Великого посту, і перша неділя квітня – Хрестопоклонна, коли Церква в особливий спосіб нагадує нам про хрест Господній, про подвиг найглибшого жертовного смирення нашого Спасителя. Перші дві суботи квітня – 6 і 13 квітня – батьківські поминальні.

    Про це розповіли в ПЦУ.

    Друга неділя квітня цьогоріч буде присвячена вшануванню пам’яті преподобного Іоана Ліствичника – ченця, усамітненого пустельного подвижника, а наприкінці життя – ігумена на горі Синай. Він залишив нам безцінний скарб духовних настанов – книгу «Ліствиця». В цій книзі у вигляді 30 послідовних ступенів (сходинок) преподобний показує шлях духовного вдосконалення, зростання в чеснотах, які підносять людину від земного до небесного, від тимчасового – до спасіння у Христі.

    20 квітня – субота п’ятого тижня Великого посту, свято Похвали Пресвятої Богородиці, або Субота акафістна. На ранній в усіх храмах за богослужінням співатиметься Великий акафіст на честь Божої Матері, який був укладений ще в VII столітті.

    23 квітня вшановуватимемо пам’ять великомученика Юрія Переможця, 25-го – апостола і євангелиста Марка. Остання субота квітня – Лазарева, коли Церква згадує про чудо воскрешення Спасителем праведного Лазаря.

    А наступного дня, 28 квітня, – величне свято Входу Господнього в Єрусалим, Неділя ваїй, цвітоносна, вербна. Це свято розпочинає Страсний тиждень – седмицю особливої підготовки до Пасхи Господньої. Тож підготуймося пройти цей період зі смиренням та співпереживанням, щоби з чистим серцем та душею зустріти світлу радість Христового Воскресіння.

    Найсвіжіше

    Популярне