Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Лубінець заявив про звернення до ООН щодо «священної війни» РПЦ проти України

    Лідери низки релігійних організацій у Сполучених Штатах днями засудили російські воєнні злочини в Україні – атаки на мирні міста та цивільну інфраструктуру. Також керівники католицьких, православних і протестантських церков у спільному зверненні закликали очільника РПЦ Кіріла (Володимира Гундяєва) припинити підтримувати Кремль. Натомість Всесвітній російський народний собор під головуванням Московського патріарха ухвалив документ, в якому війну проти України назвали «священною» і сформували «ширшу націоналістичну ідеологію» навколо цієї війни та експансіоністського майбутнього Росії.

    На ситуацію відреагував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

    «27 березня в Москві під головуванням глави Всесвітнього російського «народного собору, організації під егідою РПЦ, затвердили наказ під назвою «Настоящеє і будущеє руского міра». Наказ є не лише програмним документом організації, але й адресується органам законодавчої та виконавчої влади у Росії», – наголошено на сайті омбудсмена України.

    «Окрім цього, попри геноцидну риторику, неповагу до територіальної цілісності суверенної держави – України, яку веде російська політична еліта, а також підконтрольна їй ВСНР, ця організація має консультативний статус при Економічній і соціальній Раді ООН. Ця рада є центральним механізмом координації діяльності системи ООН та її спеціалізованих установ і нагляду за допоміжними органами в економічній, соціальної, екологічної та суміжних сферах», — акцентує Дмитро Лубінець.

    З огляду на це, як зазначено, омбудсмен України «готує звернення до Економічної та Соціальної Ради ООН на предмет відповідності наведеної неурядової організації до цілей і завдань, відповідності цінностям ООН».

    Найсвіжіше

    Популярне